E-Devlet Üzerinden Barkodlu Öğrenci Belgesi Alma

22.12.2023 877

E-Devlet Üzerinden Barkodlu Öğrenci Belgesi Alma

E-Devlet sisteminde zamanınızdan tasarruf edebileceğiniz gibi işlemlerinizi daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Farklı kurum ve kuruluşlara vermek amacıyla "Öğrenci Belgesi" alınabilir. E-Devletten alınan barkodlu öğrenci belgesi okul müdürünün imzası ve mührü olmadan bütün kurum ve kuruluşlarda kullanılabilir. E-Devlet üzerinden öğrenci belgesi nasıl alınır? Hangi adımlar takip edilir?

1. Veli e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazın.

2. "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." Onay kutusu seçilerek, "Sorgula" butonuna tıklanır.

3. Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanır.

4. Oluşturulan barkodlu öğrenci belgesinin "Yazdır" butonuna basılarak çıktısı alınabilir ya da PDF dosyası olarak telefona veya bilgisayara indirilebilir.

Öğrenci belgesi almak için tıklayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.turkiye.gov.tr/milliegitimogrencilikbelgesisorgulama?ogrenci=sorgulama