Sivil Savunma Haftası

Günümüzde insanların hayatını tehdit eden birçok unsur vardır. Sivil Savunma Günü, insanların savaş, doğal afet gibi durumlarda kendini koruması için bireyleri bilinçlendirme amacıyla ortaya çıkmıştır.Sivil savunma, savaş silahlarının cephe gerisine uzanan etkileri göz önüne alınarak, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra sivil halkın bu silahların etkisinden korunması bakımından bir örgütlenmeye gidilmesi fikri ortaya çıkmıştır.

Türkiye'de 1959 tarihinde İç İşlerine bağlı olarak Sivil Savunma Müdürlüğü kurulmuştur. İleri ki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 14.11.1988 tarihli 7126 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" olarak kabul edilmiş olup; her yıl Bakanlık Merkezinde, Taşra Teşkilatında, kamu kurum ve kuruluşları ile tüm okullarda oluşturulan Sivil Savunma Kulüpleri aracılığıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlanmaktadır.

Sivil Savunma Haftası etkinliği olarak okulumuz Matematik Öğretmenleri Elif Eren OK ve Bilge ÜNLÜ video hazırlamıştır.

01.03.2021 256