FROM DIGITAL TO NATURE

14.02.2023 122

14-02-2023

Projenin Amaçları

 

*Projenin ana hedefleri dijital bağımlılıktan kurtulmak, dijital becerilerini geliştirmek, internette geçirilen süreyi azaltmak ve doğada daha aktif hale gelmektir. Öğrencilerimizin dijital bağımlılığın ve yaşamları üzerindeki olumsuz etkilerinin farkında olmalarını amaçlıyoruz.

*Öğretmenlerimizin dijital araçları kullanarak yeni öğretim yaklaşımlarını ve bunları sınıfta nasıl kullanacaklarını öğrenmelerini amaçlıyoruz. Mesleki becerilerini geliştirmenin yanı sıra diğer ülkelerde uygulanan öğretim stratejilerini ve yöntemlerini öğrenecekler ve en iyi uygulamaları diğer öğretmenlerle paylaşacaklar.

*Kurumlarımızın daha güvenli internet sunmasını, dijital bağımlılığa ve çözümlere önem vermesini, partner okullardan en iyi uygulamaları aktarma şansı bulmasını, Avrupa boyutunu geliştirmesini ve AB politikaları ve ana organlarını öğrenmesini hedefliyoruz.

*Öğrenci ve öğretmenlerin temel yetkinliklerini (yabancı dil, BİT kullanımı) geliştirmek, AB'nin temel değerlerini dijital platformlarda uygulayarak daha iyi vatandaşlar olmak, çevre sorunları hakkında toplumsal bilince katkıda bulunmak, diğer kültürlerle etkileşim kurmak temel önceliklerimizdir.

 

Beklenen Sonuçlar:

*Hedef kitlemiz dijital bağımlılığın farkına varacak ve sorunun çözümünü doğada daha aktif olarak öğrenecektir.

*Bilişim teknolojilerini uygun şekilde ve internet güvenliğini öğreneceklerdir.

*Öğretmenler, mesleki becerilerini geliştirmenin yanı sıra diğer ülkelerde uygulanan dijital araçları, öğretim stratejilerini ve yöntemlerini kullanmayı öğrenecekler.

*Açık hava etkinlikleri, kültürel iş ve dijital beceri yetkinliği, öğrencilerin ve öğretmenlerin AB değerlerini ve dijital vatandaşlığı tanımasını sağlar.

 

https://school-education.ec.europa.eu/tr/etwinning/projects/digital-nature/twinspace